Ik ben 50+’er

Altijd al iets nieuw willen proberen op de arbeidsmarkt, maar geen idee hoe je er aan moet beginnen? Het startpunt is ontdekken waar je precies naar op zoek bent. Waar krijg je energie van? Binnen Road67 ontwikkelden we een talentscan waarmee je jouw talenten kan ontdekken.

Welke talenten heb je?

talentenscan Iedereen heeft talenten. Maar deze (her)ontdekken en benoemen is niet altijd eenvoudig. Daarom ontwikkelde Trendhuis een talentenscan op basis van het Quinn-model. Aan de hand van een beknopte vragenlijst plaatsen we jouw talenten op onze talentenradar. Die bestaat uit acht talentprofielen.

Wil je de talentenscan ontvangen? Vul je gegevens in:

Zet je pluspunten als 50+’er in de verf!

  • Je hebt heel wat levenservaring opgebouwd. Je bent niet zomaar uit het lood te slaan en bent vaak zelfverzekerder dan iemand met minder ervaring.
  • Je werk-privébalans is meer in evenwicht. Je hebt vaak meer rust in je persoonlijke leven waardoor je je beter kan concentreren op de job.
  • Je maturiteit is een pluspunt: je hebt heel wat successen en tegenslagen meegemaakt in je jarenlange loopbaan. Daar heb je ongetwijfeld veel uit geleerd.
  • Je hebt heel wat mensenkennis opgebouwd: door het vele contact met collega’s, werkgevers en eventueel klanten weet je welke aanpak werkt en welke niet.
  • Door je levens- en werkervaring kan je een prima coach zijn voor jongere werknemers in het bedrijf. Dat kan een interessant profiel zijn voor werkgevers.

9 tips bij het solliciteren

  1. Let op de gevraagde hard skills en jobspecifieke kennis, maar staar je er niet blind op. Soft skills en goesting zijn vaak belangrijker om een job goed te doen.
  2. Maak duidelijk dat je een job zoekt met inhoud, maar dat je plaats in de hiërarchie minder belangrijk is. Werken onder een jongere baas is geen probleem voor jou.
  3. Stuur geen algemeen cv, maar vraag jezelf af waar je toegevoegde waarde voor het bedrijf in kwestie ligt.
  4. Je kan de financiële voordelen om een 50+’er aan te werven vermelden aan de werkgever waarbij je solliciteert (bv.: korte uitleg over het BIO-statuut).
  5. Maak je cv niet te lang. Beperk je tot de ervaring die relevant is voor de functie waarvoor je solliciteert.
  6. Stuur een verzorgde e-mail. Let in je cv en motivatiebrief op een keurige lay-out en verstuur je e-mails vanaf een professioneel ogend e-mailadres.
  7. Zet je leeftijd om in iets positiefs. Je geboortejaar weglaten is geen optie. Vermeld de pluspunten die jij kan bieden (zie hierboven).
  8. Met een open en leergierige attitude bereik je veel. Wees daarom bereid trainingen of cursussen te volgen.
  9. Ken jezelf. Weet wat je competenties en talenten zijn. De talentenscan [hierachter ook een link naar de scan] kan je op weg helpen.

Mijn voordeel met een BIO-contract


Een BIO (beroepsinlevingsovereenkomst) is een ideale manier om je talenten verder te ontdekken en ontplooien. Er wordt minder de nadruk gelegd op diploma of werkervaring. Je vertrekt vanuit je eigen passies.

Wat is het concreet?

  • Tijdens een BIO-contract loopt je werkloosheidsuitkering door. Daarenboven krijg je een extra vergoeding van het bedrijf waar je werkt. Het minimum van deze extra vergoeding is wettelijk bepaald.
  • Je nieuwe werkgever en jij kunnen onderhandelen over hoe hoog deze extra premie is en of er andere vergoedingen, zoals woon-werkverkeer, kunnen voorzien worden.
  • Het BIO-contract duurt minimum 1 en maximum 6 maanden.
  • Stel op een sollicitatiegesprek of op je cv gerust zelf een BIO-traject voor. Je potentiële werkgever zal dat zeker weten te appreciëren.
  • Hier vind je nog meer informatie over het BIO-contract.
  • “Via sociale media wil ik tal van nieuwe bezoekers lokken. Een taak waar de rest van het personeel nooit voldoende tijd in kon steken.”

    Rita
    56 jaar, social media manager hotel

  • “Ik heb het resultaat van de talentenscan bij mijn sollicitatie gestopt. Het eventbureau waar ik nu werk, vond het een meerwaarde.”

    John
    51 jaar, event planner